Press

Elin Seittu elin.seittu@svenskform.se
Tel: +46 (0)8 463 31 48
Mobile: +46 (0)723 23 31 48

Pressreleaser
Form och Svensk Form på Mynewsdesk

Här listar vi tillfällen då Form och dess redaktörer hörts och synts i annan press:

P1 Kultur (15 maj 2017)
Tidskriften Forms biträdande chefredaktör Salka Hallström Bornold kommer till P1 Kultur för att prata om vad som är finsk forms unika förutsättningar, med anledning av Finlands 100-årsfirande.

https://sverigesradio.se/embed/episode/892838

P1 Kultur  (10 februari 2017)
Salka Hallström Bornold, bitr. chefredaktör på tidningen Form kommenterar valet av ny chef på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design. Kieran Long tillträder som ny chef i april 2017.

https://sverigesradio.se/embed/episode/861133

P1 Kultur (29 augusti 2016)
Ett av de offentliga arrangemangen under Modeveckan i Stockholm är att tidskriften Form under tisdagen ordnar ett seminarium om normkritiskt mode på Arkitektur- och Designmuseet, Arkdes. P1 Kulturs programledare Roger Wilson får sällskap i studion av Salka Hallström Bornold, som är modejournalist och biträdande chefredaktör på tidskriften Form.

http://sverigesradio.se/embed/publication/6505719

Snedtänkt, om Mah-Jong (14 april 2016)
Forms bitr. chefredaktör Salka Hallström Bornold gästade podden Snedtänkt. Kalle Lind och Salka pratade om kvinnorna som klädde revolutionen. Bl.a. nämns Baader-Meinhof, Åsa Moberg, Tårtan, unisexmode, velourmän, och Borås tekoindustri.

https://sverigesradio.se/embed/episode/700714

Pressröster om Form
”Som van tidningsmakare har Bo Madestrand nu sett till att inleda varje nummer med en egen krönika – som sig bör i magasinssammanhang. Och därmed också sett till att tidningen får en egen stark röst och inte fortsatt blir en megafon för den förvirring som de senaste åren förknippats med ett hårt ansatt Svensk form.[…] Men väl är att Form nu går mot en journalistisk formtopp.”
Erica Treijs i Expressen (12 April 2013). Läs nätversion av recensionen

”Andra saker förändras så sakteliga. Till exempel tidskriften Form som under sin nya redaktör Bo Madestrand verkar satsa mer på genomarbetare texter än tidigare. Även formen har genomgått en uppfräschning i det lilla. Men kontinuitet verkar numera vara ledordet för en tidskrift som oftare än andra bytt både utseende och redaktör.”
Martin Aagård i Dagens Nyheter (8 april 2013)

”Tidningen har en ny redaktion med chefredaktör Bo Madestrand och redaktionschef Salka Hallström Bornold i spetsen. Dessutom är det första gången i Forms 108-åriga historia som man gör två parallella omslag, ett svenskt och ett internationellt. Åh, så snyggt.”
Sidbloggen (8 april 2013)

Logotype, Form

Ladda ner högupplöst logotyp,
jpg (64 kB)
Ladda ner högupplöst logotyp,
eps ( 387 kB)