Sedan år 1905 bevakar tidningen Form den svenska och nordiska designscenen. Det gör den sannolikt till världens äldsta designtidning. Det ger trovärdighet och auktoritet åt en tidning som ständigt befinner sig i formgivningens framkant.

Form publiceras i dag i sex nummer per år, i både en svensk och en internationell utgåva. Tidningen innehåller intervjuer med såväl etablerade som unga formgivare, tematiska reportage om nyheter, trender och innovationer, debattartiklar om branschens utmaningar samt inspirerande artiklar om möbler, inredning och formgivning.

Fokuset ligger framför allt på svensk och nordisk design, men tidningen innehåller också internationella utblickar samt texter om närbesläktade fält som arkitektur, hantverk, industridesign och grafisk formgivning.

Bland medarbetarna finns landets främsta skribenter, fotografer och illustratörer. År 2014 belönades Form med den prestigefulla utmärkelsen Årets tidskrift. Tidningen är den främsta medlemsförmånen för medlemmar i Svensk Form, men den säljs också i utvalda butiker.

Läs Form för att hålla dig uppdaterad om det senaste i designvärlden – bli medlem och prenumerant här!