Sommarnummer av Form

Vad kan formgivare lära sig av konstnärer – och tvärtom? I det nya numret av Form träffar vi flera formgivare som rör sig i det kreativa mellanrummet mellan de två uttrycken.

Bland andra har vi träffat Isa Andersson som efter studier på Beckmans och Konstfack gjort sig ett namn såväl i design- som konstvärlden. I sitt arbete som fri konstnär har hon stor användning för sina erfarenheter som formgivare, säger hon: 

”Design är ett bra verktyg. Jag vet saker som konstnärer inte alltid har koll på, om material, maskiner, ekonomi. Mina konstnärliga verk är funktionella objekt som jag översatt i andra material. Jag har en hisspitch så att jag kan förklara mina verk på fyra sekunder. Jag vill att personer som inte vet någonting om konst ska kunna ta dem till sig.”

Du kan hitta tidningen hos välsorterade tidskriftsbutiker, eller ännu hellre – prenumerera:

https://order.flowy.se/svenskform/form/2662

Foto: Andreas Ackerup